Herceg Novi na Forbsovoj listi najboljih destinacija 1Foto: Pixabay/MilosB

Kako je saopšteno iz Turističke organizacije (TO) Herceg Novi, iskustva i doživljaje sa Balkana, odnosno iz Herceg Novog, čitaocima „Forbsa“ je prenela ugledna britanska blogerka Ketrin Houv, koja je sa mužem Džonatanom, boravila u Crnoj Gori u novembru 2017. godine, prenosi RTCG.

Houv je, kako se navodi, u tekstu za „Forbs“, rekla da nije saglasna s mišljenjem većine da je Evropa skupa, a onima koji žele da je dožive u okviru svog budžeta, ona je predložila da otkriju Balkansko poluostrvo.

„Pošto u Hrvatskoj, kao najpopularnijoj balkanskoj zemlji, može biti skupo, Houv turistima preporučuje da putovanje Balkanom započnu iz Herceg Novog, navodeći brojne aktivnosti koje taj grad nudi“, kaže se u saopštenju TO Herceg Novi.

Houv je, kako su dodali, 2017. godine provela pet dana u Crnoj Gori.

„Išli smo brodom na izlet do Perasta, Gospe od Škrpjela i završili putovanje veslajući u kajaku i iskrcavanjem pedalinom na obližnjoj plaži. Ostale zabavne aktivnosti uključuju paraglajding i ronjenje. Najbolje od svega je što su sve ove aktivnosti mnogo jeftinije u poređenju sa drugim evropskim gradovima“, napisala je Houv.

Ketrin i Džonatan Houv su, kako se navodi, nakon boravka u Herceg Novom, ocenili da taj grad ima izuzetne mogućnosti upravo za razvoj budžeta, kao i aktivnog turizma.