HNV: Povući udžbenike koji osporavaju postojanje hrvatskog, bosanskog i crnogorskog jezika

Ostavite komentar

  1. Poštovana, na prostorima bivše SFRJ postoje Bošnjaci koji govore Bošnjačkim jezikom. Utuvite u glavu, ne postoje Bosanci i Bosanski jezik, to je ujdurma porodice Izetbegović kako bi sve koji žive u BiH asimilovali u nepostojeću naciju sa nepostojećim jezikom.

  2. Što da se povuku, kad su Hrvatski i Srpski jezik standardizovani na osnovu Istočnohercegovačkog narečja ovi što pričaju u BiH i CG je isti jezik.

  3. Saglasan sam sa Draganom oko bosanskog jezika, ali bošnjački jezik, takođe ne postoji! A što se tiče izmišljanja nacija mislim da je prostor bivše SFRJ jedno od najplodnijih u svetu. Zamoli bih da svako ko se bavi ovim pitanjem pogleda malo i turska dokumenta …

Ostavite komentar

Svet

SZO objavila novu listu: "U slučaju nuklearnog napada pripremite ove lekove" 10

SZO objavila novu listu: „U slučaju nuklearnog napada pripremite ove lekove“

Svetska zdravstvena organizacija (SZO) objavila je danas publikaciju koja sadrži ažuriranu listu lekova čije zalihe treba pripremiti u slučaju nuklearne opasnosti i izlaganja radijaciji. Zalihe treba da sadrže lekove koji sprečavaju ili smanjuju izloženost zračenju, ali i one koji olakšavaju zdravstvene probleme nakon što je osoba već bila izložena zračenju.

Naslovna strana

27. januar 2023.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Andrej Josifovski Pijanista, arhitekta i vizuelni umetnik

Danas čitam danas, da se ne bih osvrtao sutra.