Ivica Todorić oslobođen optužbi za Agrokor 1Foto:HRT

Bivši vlasnik Agrokora Ivica Todorić danas je u zagrebačkom Županijskom sudu oslobođen optužbi da je svoj nekadašnji koncern, sa još troje saradnika, oštetio za 1,25 miliona evra.

U slučaju koji je poznat kao mali Agrokor oslobođeni su i Piroška Canjuga, Ante Huljev i Nikole Derosi, prenosi Index.

Presudu je izreklo sudsko veće kojim je presedavala sudija Maja Štampar Stipić.

Ona je rekla da su iskazi svedoka pokazali da su savetodavne usluge izvršene i da je novac isplaćeni kako je bilo dogovoreno, kao i da za to postoji dokumentacija. Todorić, koji tokom postupka nije želeo sa sarađuje sa sudom, došao je na izricanje presude pa se očekuje i njegova izjava za medije.

Svi optuženi odbacivali su sve što im se stavljalo na teret.

Tužilaštvo je tvrdilo da su Todorić, kao predsednik uprave Agrokora, i Huljev kao izvršni direktor finansija u tom koncernu, zloupotrebili položaj jer su na štetu kompanije omogućili plaćanje 1,25 miliona evra u korist švajcarske firme za savetodavne usluge, znajući da one nisu, niti će biti obavljene.

Komentari

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

2 reagovanja na “Ivica Todorić oslobođen optužbi za Agrokor”

  1. Upravo sam juče za „Slobodnu Dalmaciju“ispratio komentar u kojemu sam tvrdio da ovaj čovek nema ama baš nikakve krivice već da se čak može nazvati dobrotvorom sirotinje. Zašto ? Zar i u Hrvatskoj nisu napravljeni zakoni po kojima ljudi koji investiraju imaju odrešene ruke za sve rabote u svojim firmama.Todorić je u svom obilatom lancu zaposlio desetine hiljada sirotinje i tako im pomogao da lakše podnose svoje mesečne finansiske obaveze. Ne samo u Hrvatskoj već i u svim pašalucima još uvek radi sirotinja za neki minimalac ali bolje i to nego da uopšte ne radi, Paradoksalno je to da Todorića optužuju upravo oni koji su skovalči zakone po kojima bi se todorič trebao ponašati i njima omogućivati dobar život u udobnim foteljama sa debelim kovertama. Primitivno očekivanje i zlurada želja da bude kažnjen isticala je upravo iz tih lezilebovića.Nisam ničiji advokat ali mi je sujeta zadovoljena što su ipak neke časne sudije sprečile dalje maltretiranje ovog čoveka.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.