Kurti i kosovska vlada u Skoplju 1Foto: BETAPHOTO/VLADA SEVERNE MAKEDONIJE/MO

Premijer Kosova Aljbin Kurti sa članovima kabineta doputovao je danas u Skoplje gde će biti održana prva zajednička sednica vlada Kosova i Severne Makedonije i potpisano više sporazuma o saradnji.

Kosovskog premijera i članove vlade dočekao je premijer Severne Makedonije Zoran Zaev sa ministrima na platou ispred Vlade gde im je priređen svečani doček.

Kurti i Zaev potom su otišli na sastanak posle kojeg će uslediti zajednička sednica dve vlade.

Najavljeno je da će biti potpisani sporazumi i memorandumi o infrastrukturnom povezivanju radi olakšavanja i podsticanja privredne saradnje i komunikacije, te drugi memorandumi i programi koji obuhvataju saradnju na prekograničnim projektima uz podršku  IPA programi, saradnju na području energetike, kao i na području turizma, kulture i podsticanja zajedničkih inicijativa u inovacijama i tehnološkom razvoju.

Zajednička sednica dve vlade potvrda je odličnih prijateljskih odnosa Severne Makedonije i  Kosova u cilju nadogradnje zajedničkih interesa i deljenja zajedničkih obaveza radi intenzivnije regionalne saradnje, saopštila je vlada u Skoplju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.