Skoplje

Han: Pozitivni pomaci osim u oblasti medija

Sveukupna situacija na Zapadnom Balkanu ove godine ima mnogo novih i pozitivnih momenata u procesu pristupanja. Nažalost, to nije slučaj u oblasti medija.

Američki ministar odbrane stigao u Skoplje

Američki ministar odbrane Džejms Matis stigao je danas u Skoplje u zvaničnu posetu. Na aerodromu ga je dočekao premijer Zoran Zaev s ministarkom odbrane Radmilom Šekerinskom, prenosi agencija MIA.

Zaev pozvao građane da glasaju za promenu imena Makedonije

Premijer Makedonije Zoran Zaev upozorio je na skupu u centru Skoplja da se ne sme propustiti istorijska šansa za evropsku budućnost Makedonije koju nudi predstojeći referendum i pozvao je građane da izađu i zaokruže „za“.

Dani medija u Skoplju

Evropska komisija organizovaće drugu po redu konferenciju Dani medija EU-Zapadni Balkan, koja će biti održana u Skoplju 17. i 18. septembra.

DW: Makedonija – možda uspešna balkanska priča

Referendumom će biti odlučeno da li Makedonija menja ime u Severna Makedonija kao deo istorijskog dogovora sa Grčkom. Ishod je neizvestan pa se poseta Angele Merkel Skoplju može tumačiti kao mala „pomoć prijatelja“.

Susret Zaeva i Vučića sutra na granici

Premijer Makedonije Zoran Zaev i predsednik Srbije Aleksadar Vučić srešće se sutra na graničnom prelazu Tabanovce-Preševo, najavila je makedonska vlada.

Počelo suđenje za nasilje u Sobranju u aprilu 2017.

Suđenje grupi od 30 učesnika nasilja u parlamentu Makedonije u aprilu 2017., optuženih za terorističko ugrožavanje ustavnog poretka, počelo je u sredu Skoplju, prenosi Radio Slobodna Evropa.

Prva Poslednja