Skoplje

Predsednički izbori u Makedoniji krajem aprila

Predsednik parlamenta Makedonije Taljat Džaferi izjavio je danas da će predsedničke izbore raaspisati najkasnije 8. februara i da bi prvi krug trebalo da bude održan 21. aprila.

Makedonija: Neizvesna sednica Sobranja o ustavnim promenama

Sednica makedonskog parlamenta o ustavnim promenama zakazana je, pa odložena, a neizvesno je i da li će biti danas održana, s obzirom da premijer Zoran Zaev i predstavnici Bese nisu uspeli da nađu rešenje za preciznu formulaciju državljanstva, što je bio zahtev ove opozicione albanske partije.

Makedonija: Preminuo Milan Pančevski

Poslednji predsednik Saveza komunista Jugoslavije Milan Pančevski umro je u 84. godini u Skoplju, preneli su danas lokalni mediji.

Makedonski pasoši sa novim imenom

Ministarstvo unutrašnjih poslova Makedonije nabavilo je 240.000 blanko obrazaca za pasoše sa imenom Republika Makedonija koji se nalaze u carinskom depou, objavio je portal Faktor.mk, navodeći da su na ovu vest odmah reagovali grčki mediji.

Ivanov: Odbiti sporazum sa Grčkom

Predsednik Makedonije Đorđe Ivanov zatražio je danas od parlamenta da odbije sporazum sa Grčkom, kojim se predviđa promena Ustava i naziva države u Severna Makedonija, u zamenu za omogućavanje članstva u NATO.

PrvaPoslednja