Foto:www.wikipedia.org/Dmitry Azovtsev

„Rusija nije umešana u slučaj Skripalj ni na višem ni na bilo kojem drugom nivou“, izjavio je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

Britanija je u sredu najavila optužbe u odsustvu protiv dva navodna ruska agenta, a britanska premijerka Tereza Mej optužila je vladu u Moksvi da je u martu organizovala napad na bivšeg ruskog špijuna Sergeja Skripala i njegovu ćerku Juliju u Solzberiju.

Sputnjik prenosi da je portparol ruskog predsednika Vladimira Putina Dmitrij Peskov ukazao na dosad više puta ponovljen stav Moskve koja negira umešanost u taj slučaj.

„Rusija nije imala ništa zajedničko sa događajima u Solsberiju. Ona ni na koji način nije umešana u to“, prokomentarisao je Peksov optužbe iz Londona.

On je rekao da su za Kremlj „nedopustive bilo kakve optužbe na račun ruskog rukovodstva“,naglasivši da ni na višem ni na nižem nivou rukovodstvo Rusije nije imalo nikakve veze sa događajima u Solsberiju.

„O tome ne može biti govora“, citira Sputnjik predstavnika Kremlja i dodaje kako Moskva žali što London ne vidi smisao u saradnji sa Rusijom u „slučaju Skripalj“.

Britansko državno tužilaštvo je 5. septembra saopštilo da su dvojica ruskih državljana, Aleksandar Petrov i Ruslan Boširov, osumnjičeni za napad nervnim gasom u „slučaju Skripalj“.

Britanski mediji u sredu su objavili fotografije Petrova i Boširova i preneli da su objavljene poternice za njihovo hapšenje.

Britanska policija je najavila da će od Interpola tražiti „crvene poternice“ za njihovo hapšenje, preneo je Sputnjik.