Napadnut Najdžel Faraž (VIDEO) 1Foto: EPA-EFE/TOLGA AKMEN

Britanski političar i televizijski voditelj Najdžel Faraž napadnut je danas dok je pozdravljao građane tokom izborne kampanje, piše BBC.

U video koje je objavio na mreži X vidi se kako su predmeti gađani u njegovom pravcu dok je bio na vrhu autobusa u Barnsliju u utorak.

„Neće me maltretirati niti plašiti nasilna levičarska rulja koja mrzi našu zemlju“, napisao je on o incidentu.

Policija Južnog Jorkšira saopštila je da je uhapsila 28-godišnjeg muškarca zbog sumnje da je prekršio javni red.

„Pretpostavlja se da je muškarac bacio predmete sa obližnjeg građevinskog područja“, navodi se u saopštenju policije.

„Ovi ljudi žele da zaustave moju predizbornu kampanju. To se nikada neće dogoditi“, dodao je Faraž.

Na snimku objavljenom na njegovom X nalogu vidi se muškarac u crvenoj jakni kako baca predmete sa gradilišta pre nego što su ga zaustavili, čini se, građevinski radnici.

Kasnije ga je privela policija.

Incident se dogodio kada je maasa demonstranata okupljeni pod parolom „Stand Up to Racism“ prekinula Faraža dok je govorio iz vozila.

Incident dolazi samo nedelju dana nakon što je političar poprskan milkšejkom dok je šetao kroz Njukasl, u severoistočnoj Engleskoj.

Tokom predizborne šetnje u Njukaslu 2019. godine, na njega je bačen i mlečni šejk od banane i slane karamele.

Faraž je odlučio da se nadmeće za položaj na izborima 4. jula, čime je podrška britanskoj Reformističkoj partiji porasla do nivoa od samo dva procentna poena manje od vladajućih konzervativaca, pokazali su rezultati analize javnog mnjenja koje je sprovela britanska agencija za istraživanje tržišta i analitiku YouGov.

Rezultat istraživanja podržava stav da je Faražov povratak u političku arenu zadao novi udarac vladavini konzervativnog premijera Rišija Sunaka i njegovim šansama da se zadrži na vlasti produbljivanjem raskola među britanskim glasačima desnog centra.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari