Foto:Fonet/Stevan FIlipović

Pozivamo partije okupljene u Savezu za promene koji čine vlast u zajedničkim institucijama BiH da bez odlaganja napuste institucije BiH i vrate se na konsultacije u Republiku Srpsku, navodi se u zajedničkom saopštenju koje prenosi RTRS.

U RS bi sa ostalim partijama, koje su prisutne u sadašnjem sazivu Skupštine RS postigle dogovor o zajedničkom odgovoru na pretnju ratom koja je u ponedeljak upućena iz Sarajeva, navodi se u saopštenju.

U saopštenju se ističe da je „izjava bošnjačkog člana Predsedništva BiH Bakira Izetbegovića da bi ratom rešavao unutrašnja politička pitanja u BiH izazvala uznemirenje ne samo u RS, već i u celom regionu“.

„Ulje na vatru dodalo je i Izetbegovićevo zalaganje za priznavanje lažne države Kosovo, što je ugrozilo napore Srbije da se na Balkanu očuva mir i stabilnost kao preduslov napretka svih“, ukazuje se u saopštenju.

„Smatramo da napuštanje zajedničkih institucija BiH nije više pitanje vašeg izbora, već vaše odgovornosti prema RS koja je brutalno napadnuta“, zaključuje se u saopštenju.