POPOVIĆ: Krim je uvek bio ruski 1

Predsednik Srpske narodne partije (SNP) Nenad Popović poručio je u parlamentu Krima u Simferopolju, na centralnoj svečanosti koja je organizovana povodom obeležavanja trogodišnjice referenduma o prisajedinjenju Krima Rusiji, da je „pitanje Krima rešeno i da njegovo vraćanje na staro stanje nije moguće“, saopštila je SNP.

„Duboko u srcima ljudi koji žive na Krimu, ali i onih širom Ruske Federacije, Krim je oduvek bio sastavni i neotuđivi deo Rusije. I kod nas u Srbiji svi sa poštovanjem i divljenjem gledaju na hrabrost i odlučnost građana Krima da se vrate u sastav Rusije“, istakao je Popović.

On je poručio da „bratske i duhovne veze srpskog i ruskog naroda sežu vekovima u prošlost“. „Prvi svetski rat je možda najočitiji primer koliko je snažno prijateljstvo srpskog i ruskog naroda. Rusija je, samo da bi zaštitila Srbiju i sprečila njeno uništenje – ušla u sukob sa Nemačkom i Austrougarskom“, podsetio je Popović. „Srbi to ne zaboravljaju“, podvukao je on i dodao da je Srbija nakon Oktobarske revolucije „raširenih ruku primila ruske iseljenike“.

Delegacija SNP na čelu sa Popovićem i delegacija Krimskog regionalnog odeljenja Jedinstvene Rusije na čelu sa predsednikom Vladimirom Konstantinovim sastale su se prethodno Simferopolju i tom prilikom razgovarale o produbljivanju međupartijske saradnje. „Vladimir Konstantinov je ujedno i predsednik parlamenta Republike Krim“ – saopštila je SNP.

Na sastanku je konstatovano da dve partije ostvaruju visok nivo saradnje u oblasti organizacionog delovanja, obuke kadrova, socijalne i ekonomske politike, međunarodnih odnosa i drugih sfera od zajedničkog interesa za dve partije. Šefovi delegacija iskazali su spremnost da u budućnosti u još većoj meri rade na unapređenju odnosa dve partije, a sve u cilju daljeg razvoja bilateralne saradnje Srbije i Rusije i podizanja kvaliteta života njihovih građana.

Posle sastanka potpisan je Protokol o saradnji između Pokrajinskog odbora Srpske narodne partije (SNP) u Vojvodini i Krimskog regionalnog odeljenja sveruske političke partije Jedinstvene Rusije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari