Austrijski državljanin, koji je u Zagrebu ubio svoje troje dece, izvršio samoubistvo u zatvoru 1foto: Stefana Savić (Ilustracija)

Austrijski državljanin Harald Kopic, muškarac koji je u septembru u Zagrebu ubio svoje troje dece, četverogodišnjeg dečaka i sedmogodišnje blizance, dečaka i devojčicu, izvršio je samoubistvo u zatvoru u Lepoglavi danas oko 17 sati. , saznaje Jutarnji list.

Hitna pomoć je odmah pozvana, ali je Kopic preminuo u kolima hitne pomoći.

Pronađen je sa povredama po rukama i nogama.

Ministarstvo pravde sutra će uputiti vanredni inspekcijski nadzor u Kazneno-popravni zavod u Lepoglavi kako bi se utvrdile sve okolnosti pod kojima je Kopitz izvršio samoubistvo.

Kako nezvanično saznajemo, sam Kopic je tražio da iz zatvorske bolnice u Svetošimunskoj, gde je bio pod 24-časovnim nadzorom u samici, bude prebačen u Lepoglavu. Požalio se da je pod prismotrom.

– Ubiću se prvom prilikom, što pre, rekao je. Iako za sada nema informacija da je ostavio bilo kakvu pisanu belešku o svojoj nameri da izvrši samoubistvo, kako saznajemo, on je to najavljivao u više navrata, ali nisu poznate okolnosti, niti da li je stigla do nadležnih.

Večeras smo kontaktirali i njegovog zvaničnog branioca, advokata Ivicu Marka, koji je bio iznenađen informacijom da je njegov branjenik izvršio samoubistvo.

– Ovo je moja prva informacija, ne znam ništa o okolnostima i ne mogu ništa da komentarišem, rekao je kratko.

U Ministarstvu pravde kažu da se utvrđuju sve okolnosti incidenta od danas popodne u KPZ Lepoglava. Kažu i da su o slučaju obavešteni svi nadležni organi.

– Uprava za zatvorski sistem i probaciju izvršiće vanredni stručni nadzor, a o utvrđenim okolnostima javnost će biti blagovremeno obaveštena – saopštilo je Ministarstvo pravde nakon što je potvrdilo da je Kopic izvršio samoubistvo i da je preminuo u kolima Hitne pomoći.

Podsetimo, u junu je Harald Kopic osuđen na 50 godina zatvora. U suđenju iza zatvorenih vrata, koje je počelo i završeno istog dana, Kopic se izjasnio krivim za trostruko ubistvo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.