Bujične poplave u Hrvatskoj: Centar Rijeke potopljen, jedna osoba preminula, policija apeluje da građani ne izlaze iz svojih domova 1Foto: FB gradonačelnika Rijeke / Marko Filipović

Kasno popodne Rijeku i okolinu zahvatio je jak pljusak koji je dolaskom večeri izazvao bujične poplave širom grada i brojne probleme u saobraćaju. Ceo centar je poplavljen, a delovi grada ostali bez struje.

Riječka policija javila je da je oko 19:30 dobila dojavu da je u poplavi ispod automobila pronađena muška osoba. Dok je stigla hitna pomoć, muškarac je preminuo. Telo je poslato na obdukciju, prenosi Index.hr.

Gradonačelnik Rijeke i riječka policija apeluju na građane da ne izlaze iz svojih domova i da, ako su već u automobilima, ne pokušavaju da se voze kroz vodene bujice.

„Ako ne morate, ne izlazite. Ako vas je kiša zatekla u gradu, budite oprezni i strpljivi“, napisao je, između ostalog, gradonačelnik Rijeke.

U PU primorsko-goranskoj kažu da je veliki broj saobraćajnih nezgoda na području grada, a pozivaju i sve vozače da ne pokušavaju da voze kroz vodene bujice.

Vatrogasci zatrpani pozivima

„U Rijeci je oko 19 sati počela da pada jaka kiša koja je poplavila centar grada. Pristiglo je mnogo zahtjeva za ispumpavanje vode. Zatvoren je saobraćaj u ulicama Franje Račkog, Školjića i Fiumara“, navodi Uprava civilne zaštite MUP-a. objavljeno putem tvita.

„Mnogi poslovni prostori, objekti i stanovi u gradu su poplavljeni. Zbog poplavljene zgrade Policijske uprave primorsko-goranske, pripadnici Državne interventne jedinice Civilne zaštite su na terenu i pokušaće da ispumpaju vodu sa pumpe.Sve hitne službe su na terenu“, dodaje Uprava civilne zaštite MUP-a.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.