Abazović: Predložena rekonstrukcija Vlade Crne Gore 1Foto: rtcg.me

Premijer Crne Gore Dritan Abazović rekao je da su nakon sastanka izašli sa pisanom inicijativom za rekonstrukciju Vlade koju je potpisalo devet predstavnika liste „Crno na bijelo“ i Socijalističke narodne partije (SNP).

On je pročitao dokument u kojem se, kako je rekao, navodi da potpisnici izražavaju spremnost za rekonstrukciju Vlade na sledećim principima:

„Borba protiv kriminala i korupcije; reforme i priprema izbora; zajedničko rešenje oko imenovanja u pravosuđe; Vlada ostaje privržena evropskom kursu i regionalnoj saradnji; izražavaju spremnost da stave moratorijum na sva pitanja identiteta koja dele društvo“, rekao je Abazović.

On je istakao da rekonstrukcija podrazumeva učešće svih političkih aktera u Vladi, osim predlagača današnje inicijative (DPS, SD, SDP, LP, DUA).

„Potpisnici sporazuma su saglasni da u skladu sa sporazumom izvrše korekcije u sporazumu. To je formalno prosleđeno ostalim poslanicima“, rekao je Abazović.

Na pitanje da li je predlog prosleđen i Bošnjačkoj stranci, on je odgovorio potvrdno.

Na dodatno pitanje, šta ako manjine ne žele u Vladu, on je odgovorio da za sada jedna stranka želi u Vladu, a za ostale će se videti u razgovorima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.