DFC: Novi sajt izdaja.me deo propagandnog sistema 1FOTO: portalanalitica.me

Digitalni forenzički centar (DFC) iz Podgorice saopštio je danas da je pre tri dana registrovan sajt izdaja.me na kome se targetiraju poslanici koalicije “Crno na bijelo” i Socijalističke narodne partije (SNP), prenose crnogorski mediji.

Na sajtu su objavljene fotografije potpredsednika Vlade i lidera URA Dritana Abazovića i poslanika iz GP URA, Saveza građana CIVIS koji čine koaliciju Crno na belo, i SNP-a uz neprimerene natpise “prodato”, “izdaja”, “Spasi obraz”.

“Od nastanka ti lažni profili koji su koristili ukradene fotografije stvarnih ženskih osoba iz Crne Gore, stranice i grupe pružaju kontinuiranu podršku premijeru Krivokapiću, ministrima Milatoviću, Spajiću, kao i ministarki Bratić, a targetiraju njihove oponente iz vlasti i opozicije. Jedini akteri koji su pošteđeni napada su članovi Prave Crne Gore i Demokratske Crne Gore“, navedeno je u saopštenju DFC-a.

Te stranice su, kako navode, deo onlajn propagandnog sistema koji je napravila grupa građana, pravih patriota koji su se samoinicijativno odlučili da se stave u odbranu onoga za koga smatraju da je oličenje promena i svega onoga dobrog što tek treba da dođe u Crnoj Gori.

“Treba istaći da ministri finansija i ekonomije Milojko Spajić i Jakov Milatović dele na svojim profilima sadržaj sa pojedinih stranica iz tog umreženog sistema, poput stranica fakt.me i Prof War Room“, naglašeno je u saopštenju.

U DFC-u konstatuju da se trend napada posebno intezivirao od najave kreiranja manjinske vlade.

„Kulminacije te kampanje je kreiranje propagandnog sajta izdaja.me. Treba istaći i dolazak osnivača pokreta Otpor Predraga Lečića u kabinet premijera u ovom delikatnom društveno-političkom momentu, sve u cilju pospešivanja aktuelnih protestnih aktivnosti“, zaključeno je u saopštenju.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.