Građanima Bosne i Hercegovine omogućena online provera stanja novčanih kazni 1Foto: Pixabay/succo

Građani Bosne i Hercegovine na web-stranici Agencije za identifikacione dokumente, evidenciju i razmenu podataka Bosne i Hercegovine mogu proveriti svoje novčane kazne.

Na web-stranici www.iddeea.gov.ba građani Bosne i Hercegovine mogu pristupiti informacijama o statusu svojih novčanih kazni koje su unesene u Evidenciju o registru novčanih kazni i prekršajnoj evidenciji, a koje su uneli nadležni organi za sprovođenje prekršajnog postupka i izvršenje prekršajnih sankcija u skladu sa propisima u Bosni i Hercegovini.

Ukoliko građani žele detaljnije informacije o neplaćenim novčanim kaznama ili drugim podacima iz registra novčanih kazni i prekršajnoj evidenciji potrebno je da se obrate nadležnim organima ili Agenciji pisanim putem u skladu sa važećim propisima, javlja Anadolija.

Informacija dobijena elektronskim putem iz registra novčanih kazni i prekršajnoj evidenciji čine sledeće informacije – iznos neplaćenih novčanih kazni, ukupan iznos svih neplaćenih novčanih kazni, kazneni bodovi, broj novčanih kazni po statusima i pregledano, odnosno vreme u kojem je izvršen pregled.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari