Izetbegović: Znamo da BiH nije samo naša, želimo mir sa komšijama 1Foto: EPA-EFE/TATYANA ZENKOVICH / POOL

Lider Stranke demokratske akcije (SDA) Bakir Izetbegović izjavio je danas u Željeznom polju kod Žepča da Bošnjaci poštuju Bosnu i Hercegovinu, da znaju da nije samo njihova zemlja i da žele mir sa svojim komšijama.

„Što se nas Bošnjaka tiče, sve što mi želimo i što smo ikada želeli jeste da u miru živimo s komšijama. Mi poštujemo ovu zemlju, znamo da nije samo naša, želimo mir sa svim komšijama“, kazao je Izetbegović na stranačkoj tribini.

On je ocenio da su odnosi medju narodnima u BiH narušeni, dodavši da SDA želi stabilnost, izgradnju i evropski i NATO put BiH.

Prema njegovim rečima, sve što želi je poštovanje Ustava i zakona, kao i da ostali narodi poštuju Bošnjake onoliko koliko, kako je rekao, Bošnjaci poštuju njih.

„Sa Hrvatima su nam potrebni bolji odnosi i kada god bi ih popravili, sve je išlo napred. Medjutim, Dragan Čović (lider HDZ BiH) se približava drugoj strani i želi pritiskom da nas na nešto natera“, kazao je Izetbegović.

Govoreći o političkoj situaciji u BiH, lider SDA je rekao da sve stranke koje pripadaju „probosanskom bloku“ treba da teže snažnoj državi i pravnom sistemu, dodavši da se „ni OHR-u niti bilo kome neće dozvoliti da nametne nepravedna rešenja“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari