Knežević: Napad politički motivisan, od večeras obezbeđenje i ja nosimo oružje jer se osećamo ugroženo 1Foto: EPA-EFE/BORIS PEJOVIC

„Ničim nisam isporovocirao incident, nego sam maksimalno pokušao da ga izbjegnem. To verbalno vrijeđanje i dobacivanje trajalo je mnogo duže nego što sam ja reagovao“

Jedan od lidera Demokratskog fronta (DF) Milan Knežević kazao je da je današnji napad na njega politički motivisan, prenose Vijesti.me.

Knežević je napadnut danas na podgoričkom Aerodromu, nakon čega je u Centru bezbjednosti Podgorica podnio prijavu.

„U pratnji vozača i člana obezbjeđenja sam došao na aerodrom da sačekam suprugu koja je doputovala iz Beograda. Na parkingu, dok sam sjedio u automobilu, prišao je jedan mladić iz automobila cetinjskih registracija i počeo sa uvredama i negativnih komentara na moj račun. Mladića nikad u životu vidio nisam niti imao kontakt s njim, a nakon verbalnog napada na mene, spustio sam staklo i pitao ga kakav je problem, nakon čega je nastavio da me vrijeđa“, rekao je Knežević.

Objasnio je da su njegov vozač i on procenili da može doći do fizičkog kontakta i da može biti fizički ugrožen.

„I juče sam na Fejsbuku dobio prijetnju da je prava sreća što sam još živ jer sam neprijatelj Crne Gore i zbog toga što sam na raznim portalima targetiran kao neprijatelj Crne Gore i saradnik raznih službi, moj vozač je reagovao pravovremeno i zaustavio je fizički napad na mene. Zahvaljuem mu se, jer ne znam kako se to moglo završiti“, rekao je Knežević.

Ponovio je da se radi o politički motivisanom napadu i da mladića nikada pre nije vidio.

„Ničim nisam isporovocirao incident nego sam maksimalno pokušao da ga izbjegnem. To verbalno vrijeđanje i dobacivanje trajalo je mnogo duže nego što sam ja reagovao“, rekao je je Knežević.

On je podsetio da je tražio da nosi oružje jer mu je ugrožena bezbednost.

„Ali nadležni kažu da to nije moguće jer se vodi krivični postupak protiv mene. Ja sad saopštavam svima da ću od večeras i ja i obezbjeđenje da nosimo oružje jer se osjećamo ugroženo“, rekao Knežević.

Policija se povodom ovog slučaja još nije oglašavala.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.