Poslanici Skupštine RS-a minutom ćutanja odali počast "nevino ubijenim Srbima na Kosovu" 1Foto: RTRS

Na početku 5. redovne sednice Narodne skupštine Republike Srpske održana je minuta ćutanja zbog ubijenih napadača osumnjičenih za ubistvo jednog kosovskog policajca.

Predsednik skupštine Nenad Stevandić je na početku sednice zamolio poslanike da ustanu i odaju počast, kako je kazao, „nevino ubijenim Srbima na Kosovu“.

„Pre nego što počnemo zamoliću vas da početak ove sednice bude odavanje pošte našim ubijenim sunarodnicima na Kosovu i da zajedno minutom ćutanja pokažemo poštovanje i odamo počast nevino ubijenim predstavnicima našeg naroda na KiM“, kazao je on.

Nakon jedne minute završili su Stevandićevim rečima: „Slava im“.

Inače, reč je o najmanje četvorici ubijenih napadača u selu Banjska na području opštine Zvečan. Nakon napada na Kosovsku policiju prilikom čega je ubijen jedan kosovski policajac, a trojica ranjena usledila je akcija policije u kojoj je ubijeno i ranjeno više napadača iz dobro organizovane i dobro naoružane skupine muškaraca, verovatno sa Kosova.

Neki od njih su uhapšeni, dok se mnogi skrivaju, između ostalog u Novom Pazaru.

Poslanici Skupštine RS su im odali počast ne pominjajući ubijenog policajca Kosovske policije i bez izražavanja saučešća njegovoj porodici, prenosi Klix.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari