Specijalni tužilac Crne gore: Knežević objavio podatke koje nije smeo 1Policija Crna Gora Foto: EPA/BORIS PEJOVIC EPA (Arhiva)

Specijalni državni tužilac Crne Gore Milivoje Katnić neće prisustvovati više sednicama skupštinskog Odbora za nacionalnu bezbednost jer je predsednik Milan Knežević javno objavio podatke koje nije smeo, saopšteno je iz Specijalnog državnog tužilaštva.

Na jučerašnjoj sednici Odbora, koja je bila zatvorena za javnost i trajala sedam i po sati, prisustvovali su najviši predstavnici bezbedonosnog sektora kao i Katnić.

Knežević je danas na konferenciji za medije saopštio da Katnić treba odmah da bude suspendovan i procesuiran, jer čitavu aferu prisluškivanja njegovog kabineta, pokušava da svede na zloupotrebu službenog položaja.

On je govorio o slučaju bivšeg šefa Agencije za nacionalnu bezbednost (ANB) Dejana Peruničića koji je priveden pa pušten na slobodu zbog afere prisluškivanje nakon što je u kabinetu Katnića nađen prislušni uređaj.

Knežević je danas rekao i da sumnja da Milivoje Katnić, na način na koji je formirao optužni predlog, pokušava da sakrije ili Mila Đukanovića ili Duška Markovića.

„Sumnjam da su prisluškivani materijali završili, ne samo kod kriminalnih grupa, nego i kod visokih državnih zvaničnika“, rekao je Knežević.

Knežević je potvrdio da je na jučerašnjoj sednici između njega i Katnića došlo do verbanog konflikta koji je pretio da pređe u fizički obračun.