SDS: Dodik govori kao da Solunski front ne bi bio probijen da nije bilo njega 1Foto: EPA-EFE/FEHIM DEMIR

Šef poslaničkog kluba Srpske demokratske stranke (SDS) u Narodnoj skupštini Republike Srpske Miladin Stanić izjavio je da se na osnovu izlaganja srpskog člana Predsedništva BiH Milorada Dodika stiče utisak da ni Solunski front ne bi bio probijen da nije bilo Dodika.

„Gde su na svečanosti Dana srpskog jedinstva predstavnici opozicije? Zašto nismo pozvani“, kazao je Stanić u diskusiji na sednici  skupštine Republike Srpske.

On je upitao – kako Milorad Dodik može držati lekcije o srpskom jedinstvu, kada nikoga iz opozicije nije pozvao na jučerašnju svečenost u Banjaluci povodom Dana srpskog jedinstva.

„Milorade, pozivaš na jedinstvo samo kada ti treba zbog tvoje lične i partijske koristi. Da li su za Dodika on i ljudi iz vlasti narod prvog reda, a opozicija drugog reda“, kazao je Stanić.

Šef poslaničkog kluba SDS-a još je kazao da bi Zakon o zaštiti, očuvanju i upotrebi jezika srpskog naroda i ćiriličkog pisma, koji bi danas trebalo da usvoji parlament RS, trebalo da bude prilagođen uslovima u Republici Srpskoj.

„Zakon o zaštiti ćirilice treba usvojiti, ali smatram da je on morao biti bolje pripremljen i usklađen sa postojećim zakonima, kako bi se izbeglo da se nađe pred Većem naroda ili Ustavnim sudom“, naveo je Stanić.

On je istakao da ovaj zakon treba usvojiti i da će Klub SDS će glasati za njega, ali je pozvao urade određene izmene kako bi on bio primenjiv odmah posle usvajanja.

U RS i Srbiji danas se obeležava Dan srpskog jedinstva, a centralna svečanost održava se u Beogradu.

Komentari

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Jedno reagovanje na “SDS: Dodik govori kao da Solunski front ne bi bio probijen da nije bilo njega”

  1. Dodik treba da si zahvalan Albaniji i Albancima sto je uspeo proboj Solunskog fronta ti to ne pominjes a ni Vucic

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.