Škotska premijerka: Tramp za sada nije dobrodošao u Škotskoj 1Foto: EPA-EFE/ Chris Kleponis POOL

Škotska premijerka Nikola Sterdžon (Nicola Sturgeon) upozorila je danas odlazećeg američkog predsednika Donalda Trampa da mu ograničenja na snazi u Škotskoj gde ima terene za golf, ne dozvoljavaju da dođe.

Lokalni list Sandej post (Sunday Post) preneo je da je aerodrom Prestvik na istoku Škotske dobio obaveštenje o dolasku Boinga 757 koji često koristi Tramp, 19. januara, odnosno dan pre inauguracije novog predsednika SAD Džozefa Bajdena (Joseph Biden).

List je dodao da su na tom aerodromu pojačane aktivnosti i da su navodno sprovedene izvidjačke misije nad jednim od dva terena za golf u vlasništvu Trampa.

Izvori bliski aerodromu rekli su Frans presu da ne očekuju Trampovu posetu tokom januara.

Nikola Sterdžon sa svoje strane je rekla da ne zna koji su Trampovi planovi putovanja, uz nadu da će njegov plan biti u bliskoj budućnosti da napusti Belu kuću.

„Trenutno ne dozvoljavamo ljudima da dolaze u Škotsku, osim ako su u pitanju neka neophodna putovanja“, rekla je ona i podsetila da je Škotska pooštrila mere protiv korona virusa.

„To se odnosi na njega (Trampa) kao i za bilo koga drugog. Dolazak na teren za golf ne smatramo neophodnim razlogom za dolazak“, dodala je ona.

U SAD i dalje se šire spekulacije šta će Tramp, koji još uvek odbija izborni poraz, učiniti 20. januara na dan Bajdenove inauguracije.

Komentari

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Jedno reagovanje na “Škotska premijerka: Tramp za sada nije dobrodošao u Škotskoj”

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.