Stranka: Nemanja Ristić pretio smrću liderima Demokratske Crne Gore 1Foto: Pixabay/ comrade_petruha

„Predsednik i generalni sekretar Demokratske Crne Gore Aleksa Bečić i Boris Bogdanović opet su se našli na meti napada ljudi iz kriminalnih struktura“, saopštila je ta stranka, uz poziv tužilaštvu da hitno reaguje i zaštiti čelnike Demokrata.

Državljanin Srbije Nemanja Ristić, osuđen za pokušaj terorizma u Crnoj Gori, pretio je putem društvenih mreža funkcionerima Demokratske Crne Gore.

Vrhovni državni tužilac Crne Gore Ivica Stanković zatrazio je potom da se proveri da li u tim porukama ima elemenata krivičnog dela za koje se gonjenje preduzima po službenoj dužnosti, saopštilo je Tužilaštvo.

Ristić je putem društvenih mreža objavio više poruka pretećeg i uvredljivog sadržaja, piše list „Dan“.

„Rečima ‘Što ne crkoste tamo u američkoj ambasadi… paščadi’ i ‘Što nisi umro tamo narko-dileru’, Ristić je komentarisao aktivnosti predsednika i generalnog sekretara Demokrata“, navela je ta stranka.

Ona je ukazala da pošto su to poruke jednog „veoma opasnog lica, moraju se uzeti kao veoma ozbiljne“.

Nedostupan crnogorskim pravosudnim organima, Ristić, koga je Srbija odbila da izruči Crnoj Gori, osuđen je na sedam godina zatvora u slučaju „pokušaj terorizma“ na dan parlamentatnih izbora u Crnoj Gori 15. aprila prošle godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.