"Sveti Stefan" i Vila "Miločer" ostaju zatvoreni 1Sveti Stefan - ilsutracija Foto: Pixabay/Falco

Kompanija „Aman“ koja upravlja elitnim hotelskim kompleksom – gradom-hotelom „Sveti Stefan“ i Vilom „Miločer“, rešila je da ne posluje u Crnoj Gori predstojećeg leta, kazao je Grk Petros Statis, vlasnik kompanije „Adriatic properties“ koja je zakupac tog kompleksa.

„U ovakvoj situaciji, ako se ništa ne promeni, ne može da radi“, kazao je Statis za televiziju A1.

Istakao je da je Sveti Stefan jedno od najlepših mesta na svetu, da je srećan što je mogao da učestvuje u toj investiciji, ali da, nažalost, kako je ukazao, „Crna Gora ne može da podrži takvu investiciju“.

„Žao mi je zbog toga jer verujem da je to velika greška, ne samo prema meni kao investitoru, već i prema zemlji i narodu Crne Gore“, kazao je Statis.

Upitan da li je Milo Đukanović njegov poslovni partner, Statis je kazao da to nije istina, već da Đukanović podržava „Aman“ jer je reč o prestižnom projektu.

Statis je kazao i da se divio pokojnom mitropolitu SPC Amfilohiju i da se snjim i i s biznismenom Miodragom Dakom Davidovićem sastao pre sedam godina: „On nas je podržavao na projektu Sveti Stefan. Sa Davidovićem i uz odobrenje Vlade izgradili smo crkvu na Svetom Stefanu koji podržavamo, kao i manastir na Žabljaku“, naveo je Statis.

Upitan o projektu „Kraljičina plaža“, Statis je kazao da neće biti investicija jer „Vlada je odlučila da posle 10 godina nesmetanog rada, promeni pristup i svo to područje učini polujavnim i uništi svaku vrstu ekskluzivnosti. I to je ozbiljno kršenje ugovora“.

„Ne postoji način da ‘Aman’ kao operater to nastavi“, rekao je Statis i najavio je da će arbitraža u Londonu pokazati ko je u pravu.

Statis je u Crnoj Gori vlasnik i banke kao i nekoliko medija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.