Teretni avion se prepolovio prilikom prinudnog sletanja u Kostariki, nema žrtava 1Foto: EPA-EFE/WU HONG

Teretni avion koji je prevozio poštanske i druge pakete prepolovio se prilikom prinudnog sletanja na aerodromu u San Hozeu u Kostariki, objavile su vlasti navodeći da nije bilo stradalih ali i da je aerodrom bio satima privremeno zatvoren.

Dve osobe koje su bile u avionu, koji je prinudno sleteo juče, dobro su, rekao je novinarima šef vatrogasne službe Kostarike.

Dvojica članova posade, Gvatemalci, prevezeni su iz predostrožnosti u bolnicu na pregled, naveo je predstavnik Crvenog krsta.

Avion Boing-757 nemačke grupe De-Ha-El (DHL), poleteo je 25 minuta pre udesa sa aerodroma u San Hozeu za Gvatemalu kada je pilot prijavio problem sa hidrauličnim sistemom i tražio odobrenje da se vrati, rekao je direktor operacija bezbednosti javne kompanije Aeris koja upravlja aerodromom.

Prilikom prinudnog sletanja oko 18.30 po srednjoevropskom vremenu juče, avion je skliznuo sa piste i polomio se u dva dela.

Zbog udesa potpuno je paralisan aerodrom u San Hozeu, najvećem u zemlji, oko pet i po sati, što je pogodilo oko sto letova i 8.500 putnika.

Saobraćaj na aerodromu se posle toga normalizovao i za dolaske i odlaske aviona, rekao je generalni direktor Aerisa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.