URA neće političare u Vladi Crne Gore 1Foto: Vlada Crne Gore

Građanski pokret (GP) URA neće podržati rekonstrukciju Vlade u kojoj bi bili političari, izjavio je večeras potpredsednik te stranke Miloš Konatar.

On je u emisiji „Načisto“ na Televiziji Vijesti rekao da neće biti rekonstrukcije Vlade, a da političari budu njen deo.

„Premijer je rekao da će razmatrati predlog iza kojeg stane 41 poslanik. Ja vam kažem večeras da predlog za rekonstrukciju u kojoj ćemo napraviti neki ‘hibrid“’ nema podršku GP URA“, poručio je Konatar.

On je, kako prenosi portal Vijesti, istakao da je uveren da su građani glasali za promene, a ne da se priča o foteljama i koliko koja partija treba da ima funkcija.

„Model ekspertske Vlade je omogućio smenu Demokratske partije socijalista“, kazao je Konatar, dodajući da se može razgovarati o rekonstrukciji, ali da se sačuva suština – da Vlada ostane ekspertska i nestranačka.

Konatar je kazao da su trenutno daleko od podrške 41 poslanika za rekonstrukciju Vlade na način kako je to predloženo sporazumom Demokrata i Demokratskog fronta (DF).

„Ukoliko dođe do novog momenta, da svi konstituenti većine, pa i premijer, žele političare u Vladi, onda to više nije ekspertska, već politička, stranačka Vlada. To je nova Vlada o kojoj moramo da se dogovaramo i sjednemo za sto“, dodao je Konatar.

Potpredsednik Demokrata Momo Koprivica kazao je u istoj emisiji da se ta partija od početka zalagala za rekonstrukciju, a ne za rušenje Vlade na čelu sa Zdravkom Krivokapićem.

„Treba da pomognemo Vladi, da pokažemo ozbiljnost u vođenju javnih poslova“, rekao je Koprivica.

On kazao da bi eventualna rekonstrukcija pre svega doprinela ostvarivanju tri cilja – političke stabilnosti, jačanju kapaciteta i obezbeđivanju punog mandata aktuelnoj Vladi.

Koprivica je kazao „nije bilo nijedne riječi“ o raspodjeli resora, da to treba da bude stvar dogovora parlamentarne većine i premijera i da na bazi tog dogovora treba da se dogovore kriterijumi.

On je ocijenio da je nedavno saopštenje Krivokapića korak napred ka rešavanju otvorenih pitanja, i da je premijer pokazao da je za njega prihvatljiva ideja da se uspostavi što bliži odnos između parlamentarne većine i Vlade.

„Potencira se kao osnov sporazum tri nosioca pobjedničkih lista iz septembra prošle godine, i mi od toga ne odstupamo ni milimetra“, kazao je Koprivica.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.