Velika stvar za građane Bara i ceo region 1Foto: Dnevna bolnica Bar

Od ovog mjeseca u “Dnevnoj bolnici”, privatnoj zdravstvenoj ustanovi u Baru, ordinira ugledni slovenački uroonkolog doktor Zoran Krstanoski, sa klinike u Slovenj Gradecu, čuvenoj po svojim urolozima.

U izjavi za medije Nihad Zejnilović, urolog “Dnevne bolnice” istakao je da je dolazak ovakvog stručnjaka velika stvar za ustanovu, građane Bara i za ceo region jer je reč o stručnjaku svetskih razmera.

On će od sada redovno dolaztii dva puta mesečno u Bar, shodno zahtevima i potrebama da na jednostavan način rešava i najkomplikovanije situacije.

Samo u širem regionu, Krstanoski operiše još i u Makedoniji, a njegove usluge, po rečima Zejnilovića, istog su kvalieta kao i na njegovoj klinici u Slevenj Gradecu.

Zoran Krstanoski živi i radi u Slovenj Gradecu, a klinika u Slovenj Gradec spada u prvih deset klinika na svetu koje su počele da koriste laparoskopiju u urologiji, zahvaljujući čuvenom Vodopiji, još prije 40 godina.

On je urolog koji se najviše bavi laparoskopijom i endourologijom, u šta spadaju kamenje urinarnog sistema, onkološke bolesti i plastika u sklopu tih laparoskopskih operacija.

U Sloveniji radi od 2001. godine, a pre toga živeo je i radio u Makedoniji, saopšteno je medijima.

U izjavi novinarima povodom rada u bolnici u Baru, Krstanoski je rekao da je procenat obolevanja muškaraca u našem regionu od ovih kancera, statistički gledano, u Evropi skoro jednak procenat karcinoma i u istočnom i zapadnom delu.

“Ako govorimo o karcinomu prostate koji je najčešći kod nas muškaraca, ekvivalent karcinomu dojke kod žena, na 100.000 muškaraca njih 200 do 220 dobije kancer, to su podaci od pre tri godine. Godišnje u dvomilionskoj Sloveniji dijagnostifikujemo 1.500 karcinoma prostate, od kojih 1.200 pravovremeno otkrivamo i lečimo, što podrazumeva zračenje i operacije”, kazao je Zoran Krstanoski.

Komentari

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.