Foto: EPA/KOCA SULEJMANOVIC

Ekipe Aerodroma i Vojske Crne Gore tokom noći i jutra su očistile poletno-sletnu stazu i manevarske površine, ali su jake padavine tokom jutra ponovo stvorile snežni pokrivač koji onemogućava bezbedan saobraćaj, navodi se u saopštenju.

Prema podacima Hidrometeorološkog zavoda, u glavnom gradu Crne Gore je do sedam sati napadalo sedam centimetara snega, dok je u Ulcinju izmeren jedan centimetar. Otkazano je nekoliko letova sa podgoričkog aerodroma. Kako je objavljeno na sajtu Aerodroma Crne Gore, letovi iz Beograda i za Beograd su otkazani, a neki kasne. Portparolka Aerodroma Milica Babić rekla je za TVCG da je let Er Srbije na liniji Beograd-Podgorica preusmeren na Tivat.

Autobusi javnog prevoza saobraćaju bez problema, a vozači su veoma obazrivi, jer Podgoričani nisu navikli da voze po ovakvim uslovima. Kada je reč o prognozi vremena, meteorolozi su za danas najavili pretežno oblačno vreme sa kišom. U Kolašinu je snežni pokrivač 32 centimetra, u Pljevljima 28, Šavniku 26, Rožajama 23, Plavu 22. U Nikšiću je izmereno 18 centimetara snega, a na Cetinju osam.

Povezani tekstovi