Združene snage Vojske Ukrajine: Rusija danas triput prekršila Režim primirja 1Ukrajina foto EPA/VALENTINA SVISTUNOVA

Komanda Združenih snaga Vojske Ukrajine saopštila je da je Rusija u toku dana tri puta prekršila režim primirja i da su predstavnici stranih medija iz devet zemalja bili „zapanjeni razaranjem“ koje su „ruski okupatori uneli u živote mirnih Ukrajinaca“.

Kako je objavljeno na službenoj Fejsbuk stranici Komande, sa bezbednosnom situacijom u zemlji danas su upoznati novinari iz Albanije, Belgije, Grčke, Gruzije, Letonije, Luksemburga, Severne Makedonije, Portugalije i Srbije.

Posetu su organizovali Komanda Združenih snaga, Akademija za štampu, Vojno-civilna uprava Luganska i ambasada Sjedinjenih Država u Ukraijini.

„Predstavnici medija upoznati su sa bezbednosnom situacijom u oblasti operacije Združenih snaga. Nakon toga su posetili pozicije jedne od jedinica Oružanih snaga Ukrajine u oblasti naselja Zolote-4, gde su razgovarali sa vojnicima koji štite našu domovinu. Gosti su bili zapanjeni razaranjem koje su ruski okupatori doneli u živote mirnih Ukrajinaca“, navodi se u saopštenju.

Komanda je saopštila da su „od početka dana oružane formacije Ruske Federacije tri puta prekršile primirje“ dogovoreno 22. jula 2020. godine u okviru trilateralne kontakt grupe.

Navedeno je da je jedan vojnik povređen i da su granice ukrajinskih jedinica ostale nepromenjene.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari