„FilterApp“ je za korisnike Android telefona dostupan od 20. juna kada je ekipa od 10 mladih ljudi predstavila svoj prvi stratap projekat u Startit centru, a sada donose lepe vesti za kulturu u Srbiji. Preko 2.000 aktivnih korisnika aplikacije svakodnevno pretražuje kulturnu ponudu Beograda koja uključuje pregled beogradskih pozorišta, bioskopa, galerija, muzeja, kulturnih centara, festivala, zadužbina kao i svih njihovih dešavanja i manifestacija.

Da su građani zainteresovani za kulturu i da im je ovakva aplikacija bila potrebna, sviđa im se i laka je za korišćenje, svedoče i ocene na Google Play prodavnici, gde je 63 od 66 korisnika aplikaciji dalo najvišu ocenu 5.

Značaj ove aplikacije za kulturu grada i države prepoznalo je i Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije, koje je i zvanično podržalo tim FilterApp. Na ovoj aplikaciji trenutno možete pronaći preko 100 ustanova i institucija kulture u Beogradu, kao i sve njihove repertoare, a najavljuje se da će ih do kraja godine biti i preko 150.

Trenutni prioritet mladog tima (prosek godina članova je 22.5) je prikupljanje sredstava za izradu iOS verzije i pružanje mogućnosti pretraživanja kulturnih sadržaja korisnicima iPhone telefona, što se može očekivati u poslednjem kvartalu 2017. godine.

Aplikacija je trenutno dostupna svim korisnicima Android telefona i možete je pronaći OVDE, a ukoliko želite da vidite i kako ona izgleda pre nego što je instalirate kratak video je OVDE.