Prvi blok DIDS-a pod nazivom „Sajber ličnost“ posvećen je evropski, a i globalno, aktuelnoj temi GDPR – Opšta uredba o zaštiti podataka o ličnosti, koja krajem maja stupa na snagu u EU i utiče i na poslovanje pojedinih poslovnih subjekata u Srbiji. O njoj, a i o drugim aspektima privatnosti na Internetu, moderator Vladimir Radunović razgovaraće sa učesnicima panel diskusije.

U diskusiji će se pridružiti Kormak Kalanan, direktor „Aconite Internet Solutions“ iz Irske, i Nevena Ružić, pomoćnik generalnog sekretara pri Povereniku za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti.

Drugi blok nosi naziv„ Digitalno nasleđe“ i bavi se digitalizacijom u kulturi i nauci, a moderator je dr Tamara Vučenović.Pre panel diskusije, uvodno predavanje održaće Matjaž Filo, rukovodilac Sektora za IT na Fakultetu društvenih nauka u Ljubljani. Treći blok predavanja posvećen je Onlajn poslovanju.

Na forumu će biti predstavljene domaće firme koje u svom poslovanju uspešno koriste sve prednosti internet tehnologija na nacionalnim internet domenima: vivatravel.rs, garden.rs, archiplay.rs, iskonmode.rs, studiomaruska.rs i teglas.rs.

U okviru DIDS 2018, 7. marta, biće održ Regionalni TLD forum  stručni skup za predstavnike nacionalnih internet registara iz regiona.DIDS je, kao i do sada, besplatan za sve posetioce, uz obaveznu registraciju zbog ograničenog broja mesta.

Slogan Dana internet domena Srbije ove godine glasiće „Čuvari internet identiteta“.