Foto: Pixabay/geralt

Iz Facebooka su krajem nedelje objavili novu opciju Snooze koja će korisnicima omogućiti da na period od mesec dana „utišaju“, odnosno prestanu da prate prijatelje, brandove ili grupe, prenosi N1.

Sa ovom opcijom, kažu u kompaniji, žele korisnicima da omoguće veću kontrolu nad sadržajem koji se prikazuje, odnosno ne prikazuje u njihovom News Feedu.

Npr. ako vam se prijatelj upravo vratio s dugog puta i svakodnevno objavljuje veliki broj fotografija hvaleći se gde je bio ili dosađuje fotografijama novog automobila, uskoro ćete ga jednostavno moći utišati, tj. biće dovoljno stisnuti tri tačkice koje se nalaze u gornjem desnom uglu objave i, kada se pojave opcije, u njima odabrati „snooze for 30 days“. Ove osobe neće znati da su „utišane“ a njihove objave ponovno će početi da se pokazuju u vašem News Feedu ako isključite tu opciju.