Foto: Youtube/Printscreen

Ali – ne onakvi kakvi mislite! U zadnjih desetak dana, čak tri proizvođača su predstavila njihovu verziju hibrida telefona i tableta. Samsung Fold je telefon sa sklopivim ekranom od 7.3 inča i primarnim spoljnim od 4.6 inča, osmo-jezgarnim procesorom i 12 GB memorije. Takođe ima i 512GB prostora za skladištenje podataka, a Samsung kaže da je posebna pažnja posvećena razvoju mehanizma koji rasklapa glavni ekran uređaja, te da je sam uređaj projektovan da bude vrlo izdržljiv. Fold će imati i verziju koja podržava 5G.

Huawei takođe ima rasklopivi telefon – Mate X. I dok se kod Fold uređaja glavni ekran nalazi u unutrašnjem delu telefona, Mate X više podseća na tablet koji je moguće sklopiti. Ekran je dijagonale 8 inča, baterija je kapaciteta od 4,500mAh, a poseduje i podršku za dolazeći 5G standard. Procesor je Huaweijev Kirin 980 uz 8GB RAM memorije.

I drugi proizvođači kao što su LG i Xiaomi su najavili njihove modele sklopivih tablet-telefona, te možemo da očekujemo da će 2019 biti vrlo zanimljiva kada je tehnologija u pitanju.

Povezani tekstovi