Anketa CLS: Najveći problemi u Beogradu saobraćaj i zagađenje 1foto FoNet Marko Dragoslavić

Anketa Centra za lokalnu samoupravu (CLS), sprovedena preko sajta organizacije od 25. do 31. maja, prema preliminarnim zaključcima pokazuje da se Beograđani najviše žale na probleme u vezi sa saobraćajem i sa zagađenjem, navodi se u saopštenju.

„U vezi saobraćaja, građani najviše pritužbi imaju na javni prevoz, prosečnu brzinu kretanja, gužve i (ne)mogućnosti parkiranja, dok im u vezi zagađenja najviše smeta kvalitet vazduha“, istaknuto je u okviru saopštenja iz CLS-a.

Kako ističu, veliki broj pritužbi učesnika ankete tiče se i rada gradske uprave i stepena korupcije među gradskim organima.

Centar za lokalnu samoupravu će definitvne rezultate ankete i stručne preporuke u vezi sa njom, predstaviti u petak 10. juna u 11 časova u Medija centru (Terazije 3), a ulaz je slobodan.

– Situacija u GSP-u je katastrofalna, što pokazuju i nedavna dva incidenta u samo tri dana. GSP duguje dobavljačima čak 5,7 milijardi dinara, što znači da ima problem sa servisima koje treba uraditi eksterno. Ovo preduzeće je u poslednje tri godine zabežilo neto gubitak od oko četiri milijarde dinara, uprkos ogromnim subvencijama iz gradskog budžeta, što govori da je poslovaje neprofesionalno i nedomaćinsko. U prilog tomo govori i podatak da se remont jednog trolejbusa plaća čak 80 hiljada evra, da se daje dva miliona evra godišnje za servis kineskih autobusa koji su pod garancijom, a da klime radi izvesna firma iz Novog Sada koja se nije proslavila, da budem blag, rekao je za „Danas“ ranije direktor Centra za lokalnu samoupravu Nikola Jovanović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari