Besplatne radionice za roditelje i buduće roditelje 1

Opština Stari grad je pokrenula projekte koji imaju za cilj da pruže podršku mamama i tatama. Uz podršku stručnjaka pripremila je dve vrste besplatnih radionica koje su namenjene roditeljima i budućim roditeljima.

– Kao otac dva mala dečaka, svestan sam dilema sa kojima se suočavaju roditelji bilo da tek očekuju prinovu ili su već uplovili u najveću avanturu u životu. Instrukcije stručnjaka, preporuke lekara i dobronamrni saveti iskusnijih često nisu usklađeni, pa se mladi roditelji nađu u nebranom grožđu i situaciji u kojoj nisu sigurni kako da donose odluke u vezi sa odgojem i vaspitanjem dece. Kako je uspešno roditeljstvo veština koja se doživotno uči, nadamo se da će ove radionice svim zainteresovanim Starograđanima pomoći da bezbrižnije obavljaju svoju najlepšu, ali i najtežu dužnost, izjavio je kaže predsednik opštine Stari grad Marko Bastać i poziva sve zainteresovane da se prijave za novu seriju radionica u organizaciji opštine Stari grad.

Radionice pod nazivom „Mama i tata su zakon“ namenjene su svim roditeljima, a teme koje će se obrađivati su stilovi i veštine roditeljstva, važnost podržavanja dečijih snova i ciljeva, razvojne karakteristike dece u različitim uzrastima, disciplinovanje dece uz sistem nagrada i kazni, podsticanje dobrog ponašanja i zaštita od zloupotrebe psihoaktivnih supstanci i alkohola.

Besplatne radionice za roditelje i buduće roditelje 2

Serija radionica pod nazivom „Bebe dolaze“ namenjena je trudnicama i njihovim partnerima, a ideja je da se buduće mame i tate na najbolji način pripreme za novog člana porodice. Predavanja za buduće roditelje počinju prvog utorka u oktobru i održavaće se jednom nedeljno tokom mesec dana, a na njima će zainteresovani saznati sve što ih zanima, od pripreme za porodilište i porođaj,  preko nege  i ishrane bebe, do dojenja i emocionalnog stanja nakon porođaja. Prijavljivanje za nove radionice opštine Stari grad se vrši preko Kontakt centra pozivom na broj telefona 785-2-999.

 

Komentari

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.