Naselja na levoj obali Dunava bez vode (Krnjača, Ovča, Borča i Kotež), bez industrijske zone, Kaluđerica i deo naselja Leštane, Veliki Mokri Lug i deo naselja Kaluđerica – Klenak, ostaće u petak i subotu bez vode.

Delovi grada koji će osetiti umanjen pritisak su: Terazijski plato, Rospi Ćuprija, viši delovi Karaburme, Višnjica, Višnjička banja, Lešće, Slanci, Veliko selo, Vračarski plato, Šumice, Konjarnik, Lekino brdo, Medaković, naselje Veljko Vlahović, Kanarevo brdo, Severni bulevar, Opservatorija i Volgina ulica na Zvezdari, Mirijevo, područje oko bolnice Dragiša Mišovići ulica Neznanog junaka, Rakovica selo, Jajinci, Banjica, Kumodraž1 i 2, Kumodražselo, krajevi sistema na levoj obali Save, pravci prema Batajnici, Ugrinovci, Petrovčići Progar.

Naime, kako je JKP Beogradski vodovod i kanalizacija saopštilo u petak će na zahtev Direkcije za građevinsko zemljište i izgradnju kao investitora, zaustaviti postrojenje Banovo brdo, kao i crpne stanice na tunelu Topčider, Vračar i Tašmajdan. Hidraulički čvor Banovo brdo i crpne stanice na tunelu obustavljaju rad na jedan dan kako bi se obavilo snimanje, ispitivanje i merenje na tunelu. Stabilizacija sistema očekuje se u naredna dvadeset četiri sata po završetku radova.

Predviđeni radovi omogućiće kasnije povezivanje postojećeg tunela T1 sa veznim tunelom T1-T2, koje je izuzetno važno za pojačanje primarnog sistema i povećanje transporta iz pravca Makiša prema postojećem tunelskom dovodu po završetku izgradnje postrojenja Makiš 2. Na ovaj način poboljšaće se funkcionalni uslovi za stabilan i pouzdan rad čitavog sistema i plasman dodatnih 2.000 litara vode u sekundi.

U JKP Beogradski vodovod i kanalizacija izvinjavaju se Beograđanima zbog poremećaja u snabdevanju vodom i apeluju na sugrađane za razumevanje. Za sve informacije se mogu obratiti Kontakt centru BVK na 3606-606.

Radovi danas

Zbog radova na mreži na uglu ulica Agostina Neta i Đorđa Stanojevića u Bloku 67 u Novom Beogradu, danas od 8 do 18 sati bez vode će ostati potrošači u Bloku 67 – depo Gradskog saobraćajnog preduzeća „Beograd“ i „Delta siti“.

Sutra od 9 do 15 časova bez vode će ostati potrošači u ulici Vilovskog od Save Tekelije do Celjske ulice.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari