Stanovnici Njegoševe i okolnih ulica na Vračaru juče su skoro osam sati bili bez vode, zbog pucanja vodovodne cevi. Na uglu Smiljanićeve i Krunske ulice cev je pukla juče oko 11.30. Voda se slivala niz okolne ulice i prekrila deo kolovoza u Njegoševoj i Smiljanićevoj, koja je za saobraćaj bila zatvorena sve do otklanjanja kvara. Veća šteta nije napravljena, ali je voda nosila sa sobom mulj. Ubrzo su na lice mesta stigle ekipe Beogradskog vodovoda.


– Normalno je da cevi koje su stare 30 ili 40 godina pucaju usled opterećenja, lutajućih struja, temperaturnih promena u zemljištu i drugih faktora. Ove godine imali smo manji broj kvarova nego što je uobičajeno – rekao je za Danas Svetozar Veselinović, izvršni direktor JKP Beogradski vodovod i kanalizacija

Prema njegovim rečima, u starim delovima grada poput Vračara, Savskog venca i Voždovca zamenjen je veći broj dotrajalih vodovodnih cevi.

Veselinović navodi da se cevi menjaju na osnovu broja prijavljenih kvarova. U narednom periodu planirana je zamena vodovodnih cevi u Zemunu i Banovom brdu, a zamena u Resavskoj i Požeškoj ulici je završena.

 

Očišćeno više od 2.000 slivnika

Ekipe JKP Beogradski vodovod i kanalizacija očistile su protekle nedelje 2.072 slivnika i 669 slivničkih veza. Cevna mreža očišćena je u dužini od 8.690 metara. Ekipe su očistile i 174 kubna metra kolektora, 16 revizionih silaza, zamenile 42 slivničke rešetke i reviziona silaza. Obavljena su 32 interventna odgušenja, 14 tura crpljenja vode slivničarom, a tehnički je pregledano 21.500 metara cevne mreže.

Radovi u Patrijarha Varnave

Zbog planiranih radova na vodovodnoj mreži, sutra od 9 do 15 sati, bez vode će ostati potrošači u Ulici Patrijarha Varnave. Za najnužnije potrebe obezbeđena je autocisterna sa pitkom vodom. Sve dodatne informacije potrošači mogu dobiti u Kontakt centru JKP Beogradski vodovod i kanalizacija na telefon: 3606-606, a informacije o planiranim radovima i kvarovima na mreži mogu se potražiti i na veb-adresi www.bvk.rs.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari