Neprijatan miris u Veterniku i Novom Sadu: Građanima pozlilo, pojedine porodice premeštene u hotel 1Foto: 021.rs

U Ulici Dragoslava Srejovića u Veterniku u utorak uveče stanari prijavili neprijatan miris zbog kog su reagovale dežurne službe. Pojedinim građanima je i pozlilo.

Prema informacijama 021.rs, na lice mesta su izašli vatrogasci, policija, kao i radnici JKP „Vodovod i kanalizacija“ i „Novi Sad – Gas“, kao i druge službe kako bi utvrdili uzrok neprijatnog mirisa zbog kog je više osoba prijavilo mučninu.

Nezvanično, šest do sedam porodica tokom večeri premešteno je u hotel.

Dežurne službe i danas su bile na terenu, ali još nije poznato šta je uzrok smrada koji se oseća. Na terenu radnici „Vodovoda i kanalizacije“ uzimaju uzorke vode.

Građani kažu da je smrad danas „slabiji“ u odnosu na juče. Kako su objasnili, smrad izbija iz wc šolja.

Po njihovim rečima, objekti u ovoj ulici nisu povezani na kanalizacioni sistem.

JKP „Vodovod i kanalizacija“ je saopštilo da je analiza vode pokazala da nema abnormalnosti i da je voda ispravna.

Po nalogu tužilaštva je isključen gas u celom Veterniku. Detektori nisu pokazali prisustvo gasa u kanalizaciji ili prostorijama. Kako kažu u preduzeću „Novi Sad – Gas“, ako sve bude u redu, prirodni gas će biti ponovo pušten.

Takođe, obilaze se i okolni objekti i firme da se ustanovi da nije došlo do curenja hemikalija. Na licu mesta je i pokrajinska inspekcija za zaštitu životne sredine.

Za sada nema informacija o tome šta se tačno dogodilo. Miris koji se oseća je miris nafte ili miris koji se oseća u procesu prerade (krekovanja) nafte.

Inače, u blizini ovih stambenih objekata nalazi se stari melioracioni kanal koji je uglavnom zatrpan. Nije poznato da u blizini postoje industrijski ili slični objekti koji bi mogli biti uzročnici ovog incidenta.

Građani su danas prijavili i neprijatan miris koji dopire iz kanalizacije na Futoškoj pijaci i ovde su lice mesta stigli vatrogasci i nadležne inspekcije koje su merile pristustvo gasova. Za sada rezultati pokazuju da nema opasnosti po okolinu.

U oba slučaja je uključen i MUP i sve nadležne inspekcije koje treba da utvrde ima li krivične odgovornosti pojedinca ili kompanije.

Prema nezvaničnim informacijama, ispituje se i mogućnost curenja zemnog gasa kroz kanalizacione cevi.

Više informacija iz Novog Sada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari