Zamenik gradonačelnika Beograda Milan Krkobabić najavio je, tokom posete Prihvatilištu za decu i omladinu na Voždovcu, da će ta ustanova biti preseljena u veće prostorije.


– Prihvatilište će dobiti novi objekat, oko 1.000 metara kvadratnih, gde će biti ispunjeni svi standardi i uslovi i gde će se deca osećati kao u svojim kućama – rekao je Krkobabić. Zamenik gradonačelnika kazao je da je veoma bitno za decu što ih i u tako skučenom prostoru vaspitači lepo primaju, ali da su potrebne veće prostorije i da se traži nova lokacija. Useljenje u nove prostorije očekuje se do kraja ove ili početkom sledeće godine, dodao je Krkobabić.

Prva donacija juče je stigla Prihvatilištu od firme „Fine Inc. Doo – Ljubav Vera Nada“, a njen zastupnik Jelena Popović najavila je da će 10 odsto od mesečne zarade te firme ići u humanitarne svrhe. Prihvatilište za decu i omladinu godišnje zbrine 600 dece bez roditeljskog staranja, žrtve nasilja, zlostavljanu i zanemarenu decu, decu žrtve trgovine ljudima, ilegalne imigrante i decu s poremećajem u društvenom ponašanju.

Prihvatilište ima 16 kreveta, a u njemu su privremeno smeštene i dve romske porodice koje su iseljene iz nehigijenskog naselja pored univerzitetskog sela Belvil, na Novom Beogradu.

Krkobabićje najavio i da će kontejneri za Rome, koji se grade u Mirijevu, biti opremljeni do nedelje i da će svi Romi biti trajno zbrinuti. U Orlovsko naselje u Mirijevu će se preseliti dve porodice smeštene u Domu za decu bez roditeljskog staranja „Drinka Pavlović“, osam porodica raseljenih iz Vojvođanske ulice i dve porodice sa šestoro dece koje se trenutno u Prihvatilištu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari