Povodom praznika Kurban-bajram, Islamska zajednica Srbije priredila je juče gozbu za vernike i Beograđane ispred Bajrakli džamije. Muftija beogradski Muhamed Jusufspahić srdačno je dočekivao u popodnevnim satima na desetine vernika i građana koji su ispred džamije mogli da se besplatno posluže brojnim specijalitetima, poput pljeskavica i urmašica.


– Izašli smo na ulicu sa ovim bajramima da bi sa ljudima dočekali ono što volimo i radost podelili s drugima. Naša radost je i radost drugih, bilo da pripadaju judaizmu, hrišćanstvu ili nečem drugom – rekao je novinarima Jusufspahić.

Dragan Novaković pomoćnik ministra vera, rekao je da je ovo jedan od najvećih islamskih praznika, zajedno sa ramazanskim bajramom. Ovaj praznik značajan je prevashodno za muslimansku zajednicu , međutim ne može se poreći da ima veliki značaj i za ostale zajednice, budući da zajedno živimo u ovom gradu i zemlji. Ovakva dešavanja doprinose da većinsko stanovništvo odbaci određene stereotipe i da se upoznaju sa muslimanskom kulturom i tradicijom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari