Za prevoz učenika osnovnih i specijalnih škola, kao i polaznika projekta „Funkcionalno osnovno obrazovanje Roma“ u ovoj školskoj godini iz budžeta grada biće izdvojeno oko 73 miliona dinara.

Od kuća do škola i nazad učenike će prevoziti autobusi GSP Beograd. Za polaznike projekta „Funkcionalno osnovno obrazovanje Roma“ grad će snositi troškove izdavanja pretplatnih legitimacija i mesečnih markica. Rečje o zakonskoj obavezi prema kojoj grad plaća prevoz učenicima kojima je škola udaljena više od četiri kilometra od mesta stanovanja, a za učenike sa posebnim potrebama bez obzira na udaljenost mesta stanovanja od škole.

– U cilju organizovanja redovne nastave u osnovnim školama i školama u kojima nastavu pohađaju deca sa posebnim potrebama sa područja Palilule, Novog Beograda, Voždovca, Čukarice, Zemuna i Grocke prevoziće se učenici iz 20 osnovnih i četiri „specijalne“ škole, kao i učenici iz Centra za dnevni boravak i smeštaj dece i omladine ometene u razvoju. Prevoz će se plaćati i za učenike šest čukaričkih osnovnih škola koji nastavu fizičkog vaspitanja realizuju na Adi, jer njihove škole nemaju sale – rekao je Vladimir Todić, sekretar za obrazovanje.

Za realizaciju projekta „Funkcionalno osnovno obrazovanje Roma“, koji finansira Sekretarijat za obrazovanje, polaznicima oglednih odeljenja u Školi za osnovno obrazovanje odraslih „Đuro Salaj“ i OŠ „Branko Pešić“ plaćaće se pretplatne legitimacije i markice. Sekretarijat će snositi troškove za 20 polaznika nastave u školi „Đuro Salaj“ i 11 u „Branku Pešiću“.

– Osnovna škola „Olga Petrov“ iz Padinske skele dva puta mesečno realizuje u Ruskoj školi projekat dvojezične nastave. Zato snosimo troškove prevoza 17 učenika i pet nastavnika – kaže Todić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari