Građevinski inspektor naložio obustavu daljeg izvođenja radova na rušenju vile

Ostavite komentar


  1. Pa naravno,subota ,ne rade nadlezne institucije.Nista se nije promenilo od 1994.god.kada je komsija izvadio temelje nase porodicne kuce.

  2. I treba, Kalemegdan takođe sravniti sa zemljom, ništa istorijski vredno ne treba da postoji posle naprednjaka, da se ovaj beskičmeni narod koji glasa za njih ne poziva na neku slavnu istoriju i pretke kojih nije dostojan.

  3. Vila je već srušena, nikvo stopiranje je neće vratiti u prvobitno stanje. Da je kojim slučajem predviđena krivična kazna zatvorom to se ne bi moglo dogoditi. A ako Zavod istu nije proglasio za spomenik kulture ili drugo nematrrijal o dobro od značaja sada posebno neće moći ništa da uradi jer je to trebalo da se desi ranije. Ovde investitori bliski vlasti mogu sve.

  4. dobiće dozvolu, bez brige. Ruše spomenike kulture po Beogradu sa dozvolama. Iako po Zakonu iste ne mogu dobiti . Urušavanje svega što predstavlja ovaj grad. Nema vakcine protiv alavosti i primitivizma. Rušenja spomenika kulture je čin izdaje- ne cene ni svoju istoriju ni njeno nasleđe. To je poseban oblik mržnje prema sopstvenoj zemlji.

  5. Niko vise ne veruje da ce Drzava onemoguciti bahatost investitora.Ovo potvrdjuje sama cinjenica njihovog istrajavanja u nezakonitoj radnji.

  6. Neka sadašnja vlast izgradi istu takvu, ako znaju! Najlakše je srušiti, ali je teško nešto izidati, tako jako i lepo kao što je ta vila.

  7. Čitav kraj najmanje godinu dana zna da će investitor rušiti ovu prelepu predratnu vilu. To što je tek sada počeo i to bez dozvole govori da mu je dat signal da krene u akciju. Cela ulica je s jedne strane preprečena sigurnosnom plastičnom trakom. U utopijskoj Srbiji svi bi podlegali krivičnoj odgovornosti, od investitora, do izvođa radova čak i bageriste ako pristaju da izvode radove a da prethodno nisu pogledali ima li taj koji ih angažuje dozvole. I svi bi morali finansijski da učestvuju u vraćanju u prvobitno stanje. Međutim, u naperednjačkoj Srbiji sve može i ništa ne mora.

  8. Gradjevinska inspekcija tjs glavne face tamo, su najbitniji igrači u ovom biznisu u Beogradu.

  9. Bravo. Kazna za investitora :da svaki kamen vrati na svoje mesto o svom trosku plus da vila bude lepsa vec pre.

  10. Sve je to dogovoreno sa istom inspekcijom koja ih je zatvorila.Svi objekti po Beogradu koji se rade bez dozvole su placeni korumpiranim sluzbenicima,Drzava ne postoji zato se to i desava.A zasto nema zamenika gradonacelnika da se oglasi?

Ostavite komentar


Beograd

Naslovna strana

Naslovna strana za 25. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Milena Minja Bogavac, dramaturškinja

Svojevremeno čitala sam sve dnevne novine u nadi da ću tako biti najobjektivnije informisana. Od 2013. godine do danas čitam isključivo Danas.