U okviru akcije Unicefa „Škola bez nasilja“ na Novom Beogradu u sportskom centru „Vizura“ proteklog vikenda održano je regionalno finale fer plej turnira.

Podršku ovoj akciji dali su gradonačelnik Dragan Đilas, sekretar za sport Igor Miklja i proslavljeni košarkaš Aleksandar Đorđević.

– Ovo je sjajna akcija koja promoviše i sport i nenasilje, ali i fer igru. Naš posao u gradu jeste da se, pre svega, bavimo decom i mladima i da za njih napravimo što bezbednije škole. Dogodine će svaka škola dobiti saobraćajnog policajca, koji će brinuti o njihovoj sigurnosti i bezbednosti. Isto tako, u onim školama koje ga nemaju biće uveden video nadzor – rekao je Đilas. A šta je to fer igra pokazala su dva tima. U jednom su bili seniori – Dragan Đilas, Saša Đorđevići Igor Miklja, a u drugom juniori – Damir Ibišbegović, Miloš Gašići Nenad Dabić. Juniori su pobedili sa 11 prema 9, a seniorima je preostalo samo da im pruže ruke i čestitaju na sjajnoj igri i pobedi.

– Okupili smo se ovde pre svega sa jednom porukom – da se uvek okrećemoćemo deci, da želimo da se bave sportom, da nas pobeđuju kao što su nas pobedili u basketu 3 na 3 i da uvek postoji osmeh onoga koji je poražen, stisak ruke, jer to je fer plej – kaže Saša Đorđević.

Kako Unicef promoviše fer igru, pobednik na takmičenju nije tim koji osvoji najviše bodova, nego onaj koji ima i najmanje faulova, najraznovrsniji tim i najbolju saradnju igrača i trenera.

Na subotnjem turniru učestvovali su timovi iz 11 beogradskih škola.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari