Kalemegdan: Priča o osvajačima i „osvajačima“

Ostavite komentar


  1. Tvrdjava je napravljena u vreme Rimske i vizantijske imperije u sklopu fortifikacije Dunavski limes i nema nikakvu vezu niti sa Turcima ni sa Austrougarskom a najmanje Srbijom. Svrha je bila da se zaustavi upadanje plemena na rimsku teritoriju medju kojima su bili i Sloveni odnosno nihovi potomci danasnji Srbi.. Malo manje mitiva nebi skodilo. Pravi naziv za tvrdjavu je Rimska tvrdjava.

  2. Urednici DANASA nemojte da se brukate -izbacite iz teksta o Tašmajdanskim tunelima da su neki stari 8 MILIONA godina. Valjda je autor mislio 8 milenijuma, znači 8.000 godina. Jedino ako taj tunel od 8 miliona godina nisu gradili -u šta sumnjam jer ni oni nisu u to vreme postojali- ČOVEKOLIKI MAJMUNI. Ne bi me začudilo da je Tašmajdan pre 8 miliona godina raskopavao i neki daleki Vesićev predak. Vole Vesići da ruše i od BG prave čuda!

  3. Mnogo im hvala što su nam podigli spomenik. Mi, slepi gusari, smo veoma zapostavljena manjina u ovom društvu. Arrrgh!

  4. Lep i iscrpan tekst! Mogli ste malo vise o Beografu despota Stefana, posebno o Bogorodicinoj crkvi…

Ostavite komentar


Beograd

Naslovna strana

Naslovna strana za 27. i 28. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Gordana Bjeletić, novinarka

Dnevni list Danas su jedine profesionalne novine u Srbiji.