Više od 300 eksponata iz petrološke zbirke koja broji oko 20.000 stena i minerala, izloženo je prvi put nakon niza godina u galeriji Prirodnjačkog muzeja na Kalemegdanu. Posetioci će do 25. aprila moći da pogledaju drago i poludrago kamenje, i mnoštvo retkih minerala i stena.


– Prirodnjački muzej počinje ovogodišnju sezonu svojih izložbi koje će biti postavljene širom Srbije. I ove godine radićemo na našem prioritetnom cilju, a to je približavanje kulturnih i prirodnih sadržaja publici širom zemlje, a sve u okviru projekta Ministarstva kulture „Srbija u Srbiji“. Ove godine obeležavamo i 115 godina postojanja muzeja, toliko godina rada, istraživanja i zaštite ali i 115 godina sna o zgradi dostojnoj Prirodnjačkog muzeja. Nadam se da ćemo se uskoro probuditi – rekao je Slavko Spasić, direktor muzeja.

On je napomenuo da se bogata zbirka eksponata kojom raspolaže muzej uglavnom čuva po podrumima, daleko od pogleda publike, a prinuđeni su da za najatraktivnije izložbe iznajmljuju odgovarajući prostor. Prirodnjački muzej priredio je i katalog izložbe koji, kako autorka Tatjana Milić Babić kaže, treba da bude lagani vodič kroz ovaj deo geologije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari