Vračar 14. oktobra obeležava Dan opštine. Povodom proslave narednih dana biće organizovane književne tribine i koncerti.

KUD „Gradimir“, je ispred Hrama svetog Save juče izveo splet narodnih pesama i igara. Sutra u podne, na Cvetnom trgu će hor muzičke škole „Josip Slavenski“ izvešće koncert na otvorenom nazvan „Slava Vračaru“, a pratiće ih ansambl flauta. U saradnji sa bibliotekom „Petar Kočić“ održaće se dve književne tribine. Danas u 19 časova u Viškoj 3, na tribini „Zapisi o starom Beogradu“ o urbanizaciji Beograda i Vračara krajem 19. i početkom 20. veka, povodom knjige „Kaldrma i asfalt“ govoriće profesorka Filozofskog fakulteta Dubravka Stojanović, a „Spomenicu Društva za ulepšavanje Vračara“ prezentovaće autorka Ljubica Ćorović. Sutra u 19 časova u biblioteci „Petar Kočić“ biće održana tribina „Priča o Vračaru u kakvom ste propustili da živite“, povodom knjige Mirjane Đurđević „Kaja, Beograd i dobri Amerikanac“.

Završni svečani skup održaće se u sredu u 19 časova u Njegoševoj 77. Na svečanom skupu biće dodeljena priznanja građanima koji su znanjem i talentom, po uzoru na svoje pretke, doprineli stvaranju boljeg i lepšeg života i afirmisanju opštine Vračar. U spomen na rad Društva biće otvorena izložba „Društvo za ulepšavanje Vračara 1884 – 2009. godina“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari