Sekretarijat za socijalnu zaštitu proverava podatke korisnika i prikuplja zahteve za subvencije za plaćanje komunalnih proizvoda i usluga koje su u sistemu objedinjene naplate preko uplatnica Infostana. Kako je rečeno u Sekretarijatu, Beograđani do kraja oktobra mogu da predaju, odnosno obnove, zahteve za korišćenje subvencija, a konačan spisak korisnika, nakon provere da li ispunjavaju uslove, biće gotov do kraja godine.

 Infostan je u opštinskim filijalama otvorio posebne šaltere gde primaju dokumentaciju za subvencije i prosleđuju je Sekretarijatu za socijalnu zaštitu, rečeno je u tom Javnom preduzeću.

Pravo na popust za plaćanje komunalnih usluga mesečno koristi oko 67.000 Beograđana, a socijalno najugroženiji građani zahteve za ostvarenje tog prava mogu podneti preduzeću Infostan na teritoriji svog prebivališta. Pravo na 50 odsto popusta imaju i učesnici ratova, ratni vojni invalidi i porodice palih boraca. Domaćinstva sa niskim prihodima mogu ostvariti popust na komunalne proizvode i usluge od 10 do 50 odsto u zavisnosti od mesečnih prihoda.

Popust od 10 odsto imaju domaćinstva koja imaju prihod u rasponu od 23.000 za jednočlana do 46.000 za petočlana i brojnija domaćinstva, dok 50 odsto popusta imaju jednočlana domaćinstva sa 8.000 dinara mesečnog prihoda, odnosno ona sa pet i više članova i prihodom do 15.000 dinara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari