Povodom nesrećnog slučaja kada je vozač GSP propao kroz otvoreni šaht, pomoćnik gradonačelnika Živorad Anđelković izjavio je da je u važećoj Odluci o opštem uređenju grada u članu 43. jasno definisano da se o održavanju otvora za vodovod, kanalizaciju, toplovod staraju ona preduzeća koja te otvore koriste.


– Ekipe JKP Vodovod i kanalizacija redovno kontrolišu i menjaju poklopce na šahtovima koji su njihova nadležnost, kao i ostala preduzeća, ali se na žalost, ovakve incidentne situacije ne mogu izbeći. Neretko se dešava da se poklopci vrate u podne, a da već oko ponoći nestaju.

Posebno su kritična područja opština Novi Beograd i opštine koje imaju velike površine. Važno je reći da Grad Beograd ima dobru saradnju sa MUP-om i da ćemo pojačati kontrole i pokušati da pronađemo kradljivce koji poklopce šahtova, ali i kablove koji se, takođe, kradu i prodaju na crno za nekoliko stotina dinara. Ujedno upozoravamo sve one koji otkupljuju takve stvari da time čine krivično delo – rekao je Anđelković.

Pomoćnik gradonačelnika još jednom je apelovao na građane da ukoliko primete da nedostaju poklopci to prijave na telefone JKP Beogradski vodovod i kanalizacija 3606-606 i dežurnoj inspekciji 3227-000 ili Beokom servisu na besplatan telefon 0800110011.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari