Krunski venac: Posebno mesto gde se spajaju prošlost i budućnost 1foto promo

U samom srcu Vračara, na adresi Petrogradska br. 18, uskoro će započeti izgradnja jedinstvenog stambenog zdanja koje spaja tradiciju, kulturu i savremeni životni stil.

Ovaj novi projekat nekretnina ističe se pažljivo osmišljenom arhitekturom i konceptom koji duboko poštuju prošlost, dok istovremeno unose svežinu i modernost na gradsko tržište.

Oaza inspiracije u kombinaciji sa duhovima prošlosti

Svaki aspekt, od arhitekture do unutrašnjeg dizajna, pažljivo je planiran kako bi se postigla idealna ravnoteža. Glavni fokus ovog projekta je kombinacija tradicionalnih vrednosti s modernim komforom, kreirajući jedinstvenu atmosferu koja odiše karakterom i elegancijom.

Ovaj budući stambeni objekat nije samo još jedna komercijalna investicija; on će ostati u vlasništvu investitora kao nasleđe, s ciljem stvaranja ne samo doma, već i osećaja zajedništva i nasleđene tradicije.

Uz poštovanje Zakona o planiranju i izgradnji, investitori sa Vračara su postavili temelj za viziju koja će osvežiti našu opštinu.
U današnjem dinamičnom svetu građevinskih i urbanističkih dostignuća, tajna uspeha leži u savršenoj sinergiji između investitora i stručnih timova, arhitektonskog biroa „BAUPROJEKAT“ i kompanije “SMART UP”.

Dugotrajan proces, vođen posvećenom saradnjom sa relevantnim institucijama, sada je dostigao ključnu tačku – dobijanje građevinske dozvole.

Proces je uključivao javni uvid i dobijanje saglasnosti Zavoda za zaštitu spomenika kulture, kao i lokacijsku dozvolu, što je rezultiralo pozitivnim rešenjem za urbanistički projekat celog bloka zgrada.

Ovaj značajan korak predstavlja ne samo postizanje cilja, već i početak putovanja ka stvaranju nečeg izuzetnog – prostora koji će obogatiti našu zajednicu na Vračaru.

Više o projektu

Usvojen je arhitektonski projekat koji je kreirao buduću zgradu koja odiše elegancijom i sofisticiranošću kroz pažljiv izbor materijala i detalja, pozivajući na istraživanje i uživanje. Cilj je bio postizanje funkcionalne savršenosti koja kreira estetsko okruženje ispunjeno značenjem u svakom kvadratnom centimetru.

Modelističko oblikovanje fasada objekta planirano je savremenim stilskim sredstvima sa ciljem adaptacije novog objekta dominantnoj tipologiji u području. U tom smislu, opšti koncept forme afirmiše zahtev iz uslova mera tehničke zaštite Zavoda za zaštitu spomenika kulture Grada Beograda, o očuvanju tipologije i ambijentalnosti, uz očuvanje likovne konzistentnost i tipološke uklopljenosti uz savremenu modelaciju.

Krunski venac: Posebno mesto gde se spajaju prošlost i budućnost 2
foto promo

Posmatrajući nove fasade objekta, može se sa zadovoljstvom konstatovati da se nesumnjivo radi o savremenom tehničko-tehnološkom i materijalnom konceptu oblikovanja fasade kao i zamišljenom likovnom stilizacijom koja sledi kompozicione karakteristike većine objekata ne samo u pripadajućem bloku već i u širem prostoru iste razvojne epohe (Krunska ulica, Smiljanićeva, Molerova i tako dalje).

Odluka investitora: Očuvanje autentičnosti Vračara preča od maksimalne profitabilnosti

U Beogradu, gde se često odustaje od očuvanja gradskog pejzaža zarad ostvarivanja profita, retko se dešava da investitori svesno odustanu od maksimalnog iskorišćenja potencijala izgradnje. Ipak, na opštini Vračar, postoji i drugi primer.

Umesto da sledi dozvoljene urbanističke parametre i moguću spratnost buduće zgrada, investitor se kroz projektovanje odlučio za manji objekat, izražavajući tako poštovanje prema identitetu Vračara i željama lokalne zajednice.

Ova hrabra odluka ne samo da postavlja primer odgovornog investiranja, već ističe važnost očuvanja duha zajednice i kulturne baštine u svetlu brzih urbanističkih promena. To je primer koji treba ceniti i podržati, pokazujući da je moguće postići ravnotežu između ekonomske koristi i društvene odgovornosti, čuvajući pritom dušu naših gradova.

Da li je ovo početak novog trenda u građevinskoj industriji? Da li će drugi investitori slediti ovaj hrabar primer? Ostaje da vidimo, ali jedno je sigurno – Krunski Venac je na dobrom putu da zadrži svoj šarm i karakter i u budućnosti!

Krunski venac: Posebno mesto gde se spajaju prošlost i budućnost 3
foto promo

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari