Udruženje Distrikt 6 i Kuća legata organizovali su sinoć izložbu povodom svečanog obeležavanja 170 godina od izgradnje prvog hotela u glavnom gradu pod nazivom “Hoteli u Beogradu (1834-2013)”. Među mnogobrojnim hotelijerima koji su se okupili na otvaranju istoimene izložbe je i “Best Wester Hotel M”.

Ovaj hotel, koji je smešten u nacionalnom parku Banjičke šume, okružen zelenilom, a udaljen svega pet kilometara od centra grada, namenjen je svim kategorijama gostiju, a zahvaljujući dugogodišnjoj kongresnoj aktivnosti, pogodan je i za poslovne klijente.

– Naš hotel, kategorisan sa četiri zvezdice, ove godine poneo je tutulu prvog kongresnog hotela u Beogradu. Jedinstveni poslovni kompleks nastoji da gostu bude sve na dohvat ruke, u humanizovanom ambijentu, uz moderan dizajn i prvorazrednu tehničku opremljenost. Raspolažemo sa tri poslovna kompleksa koji čine savremeno opremljenu celinu, konferencijsku salu “Beograd”, kongresni centra “Avala” i biznis centar. Takođe, gostima smo omogućili pristup bežičnom intrenetu iz lobija, sala za satanke i restorana – objašnjava Desimir Popović, izvršni direktor ovog hotela i dodaje da hotel ima dušu upravo zbog lokacije na kojoj se nalazi i zbog arhitekronskih rešenja.

Na svečanosti su između ostalih, predstavljene i slike hotela: Slavija, Mažestik, Bosna, Grand, Kasina, Grčka kraljica, Jugoslavija.

Kapaciteti

“Best Wester Hotel M” ima 130 soba, 8 luksuznih apartmana, 42 premijer sobe. Kada je reč o poslovnim skupovima, gostima je na raspolaganju 10 konferencijski sala različitih kapaciteta i savremeno opremljen poslovni centar sa barom i salama za satanke i kongrese. U strukturi hotela nalazi se i restoran sa letnjom baštom, kao i besplatan parking.

Istorijat

Hotel je otvoren 1988. godine u zoni nacionalnog parka Banjička šuma , a projektovao ga je tim arhitekata na čelu sa profesorom dr Dejanom Nastićem. Osnovna ideja pri projektovanju je bila da se ostvari harmonija sa prirodnim okruženjem, bez narušavanja ovog ambijenta. Od 2002. godine postao je deo jedne od najvećih svetskih hotelskih asocijacija “ Best Western”.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari