Mali: Stari sjaj zgradama Železničke stanice, Jugošpeda i Bigza

Ostavite komentar


  1. Nepodnosljiva lakoca laganja g. Malog. Beograd sve lepsi, kaze. Lickate to spolja a infrastruktura propada. A o trgu ispred Zeleznicke stanice, Nemanji… Pa tu je najlogicnije napraviti Zeleznicki muzej ili Teslin muzej premestiti u veci prostor, tako da ima mesta i za demostracije njegovih principa, kao i igranica za decu po ugledu na decje muzeje nauke u svetu. A istorijski muzeji, Nemanja mogu da se udome i na drugom mestu. Mladi vam nece ici u muzeje, ali ce turisti dolaziti u Teslin muzej (kao sto vec rade i uvek je krcat jer je premali) i roditelji ce dovoditi decu da eksperikentisu i kroz igru uce o naucnim principima koji su i Teslu inspirisali igrajuci se na potoku, sa mackom i sl.

  2. Шта ћемо са једином железничком станицом у центру Београда? Железницу негде безвезе, а станицу у музеј. Шта ћемо са центром Београда, који се развијао као центар државе оријентисано на железничку станицу? Хоћемо и то да селимо? То је исто као и да ти неко каже: "Убићу те, али не брини! Препарираћу те и бићеш прелеп!". Железница ван центра је само у земљама трећег света.

Ostavite komentar


Beograd

Naslovna strana

Naslovna strana za 7. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Stevan Filipović, filmski režiser

Da bismo bili savesni građani koji donose prave odluke na izborima, kao i u svim drugim sferama života, potrebni su nam jaki mediji.