Na Dan primirja 11. novembra dežuraju pošte, parking besplatan 1Foto: Pixabay/Ccipeggy

Radno vreme trgovinskih i zanatskih radnji za vreme državnih praznika uređeno je gradskom odlukom, koja će se primenjivati i u ponedeljak, 11. novembra, na Dan primirja u Prvom svetskom ratu, saopšteno je iz Sekretarijata za privredu.

Tako zanatske i trgovinske radnje, kao i dežurne prehrambene prodavnice i marketi, u nedelju 10. novembra, moraju da rade najmanje od 9 do 12 sati.

U ponedeljak, 11. novembra, dežurni prehrambeni trgovinski lanci takođe moraju da rade najmanje od 9 do 12 sati. Tog dana, radnje koje se bave trgovinom drugom robom kao i zanatske radnje, mogu biti zatvorene.

Benzinske stanice na državnim putevima I i II reda i opštinskim putevima na teritoriji grada Beograda radiće od 0 do 24 sata, a ostale benzinske stanice u gradu najmanje od 6 do 20 sati.

Dežurni prodajni objekti koji će u vreme državnih i drugih praznika raditi, dužni su da raspored, početak i završetak radnog vremena istaknu na vidnom mestu objekta, najmanje tri dana pre dana državnog praznika. Svi trgovinski i zanatski objekti na dan državnog praznika mogu biti otvoreni i raditi duže od navedenog radnog vremena, navodi se u saopštenju.

Radiće dežurne pošte

Na dan praznika Dan primirja dežuraće 75 pošta širom Srbije. Glavna pošta u Beogradu, u Takovskoj ulici 2, kao i pošte na graničnim i administrativnim prelazima, radiće non-stop.

U Beogradu će, u periodu od 8 do 15 časova, dežurati i pošte u Ulici Savska 2, Glavnoj 8 u Zemunu, Šumadijski trg 2A i u Ulici Pilota Mihaila Petrovića br. 8-12. U periodu od 8 do 19 časova dežuraće pošte u TC „Stadion Shopping Centar“, u TC „Big fashion“, u TC „Shoppi Retail Park“, u TC „Rajićeva Shopping Center“, u TC „Immo outlet centar“, u TC „Novi Merkator“, kao i pošta u objektu „Univerexport“ u  Nehruovoj 68B (od 8 do 20 časova).

Bez naplate parkiranja

JKP „Parking servis“ u ponedeljak, 11. novembra, neće kontrolisati i naplaćivati parkiranje u zoniranim delovima grada. U ponedeljak će biti zatvoreni i šalteri za rad sa strankama u ulicama Takovska 31, Mileševska 51 i Kraljice Marije 7. Sve javne garaže, posebna i SMS parkirališta biće otvoreni na dan praznika i radiće po uobičajenom sistemu naplate, kao i Služba za prenos vozila. Od utorka, 12. novembra, naplata i kontrola parkiranja u zoniranim delovima grada, kao i svi šalteri Korisničkog servisa, radiće po uobičajenom radnom vremenu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari